Νηστίσιμο προφιτερόλ, απλά υπέροχο!
Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, τόσο στα παιδιά μέχρι και στους πιο μεγάλους από εμάς!
Το προφιτερόλ που θα φτιάξουμε σήμερα, έρχεται να σας γλυκάνει και στην νηστεία, αλλά και σε εκείνους που για λόγους δίαιτας θα προτιμούσαν να αποφύγουν τα πολλά λιπαρά,βούτυρα, κλπ αλλά και χωρίς αβγά στην κρέμα και γάλα αγελαδινό στην παρασκευή του.Είναι γευστικότατο και δεν έχει να ζηλέψει κάτι από το κανονικό προφιτερόλ. Πάμε να το φτιάξουμε!
Μερίδες 8
Υλικά
Για την κρέμα
100γρ κορν φλάυρ
150γρ ζάχαρη
250γρ κουβερτούρα
900ml γάλα φυτικό (αμυγδάλου)
1 βανιλίνη
6-8 νηστίσιμα μπισκότα σε κομμάτια
2-3 κουταλιές λικέρ από βύσιννο η΄κράνα
μισή κούπα καβουρντισμένα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια
250γρ φυτική σαντιγύ
Δημιουργία
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το φυτικό γάλα, την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα 3 υλικά.
Ανάβουμε το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα σιγά σιγά περισσότερο,
τότε ανακατεύουμε πιο γρήγορα και βλέπουμε η κρέμα μας να αρχίζει να πήζει.
Κλείνουμε την φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα.
Σ΄ αυτό το σημείο προσθέτουμε την βανιλίνη, την σοκολάτα κουβερτούρα την οποία έχουμε κόψει νωρίτερα, σε μικρά κομμάτια.

